​У Власеници су данас уручени кључеви 20 станова за избјегла и расељена лица укупне вриједности веће од милион KМ, који су изграђени у оквиру Регионалног програма стамбеног збрињавања.

Премијер Републике Српске Радован Вишковић изјавио је да је веома значајно што је 20 породица добило станове јер је ријеч о избјеглим и расељеним лицима, наводећи да је вриједност пројекта изградње нешто већа од милион KМ.

„Ово смо радили са ЕУ и општином Власеница која је обезбиједила локацију за изградњу станова и потребну инфраструктуру“, рекао је предсједник Владе, који је присуствовао свечаности заједно са вршиоцем дужности директора Републичког секретаријата за расељена лица и миграције Давором Чордашем.

Он је истакао да се у Власеници, поред ове зграде, гради и 28 кућа за избјегле и расељене, за шта је издвојено око 900.000 KМ.

„То значи да у Власеници реализујемо пројекте чија је вриједност око два милиона KМ, а стамбено ће бити збринуто 48 породица. Начелник општине Власеница Мићо Kраљевић потврдио је да ће општина обезбиједити локацију за изградњу још 50 станова, што ће Влада Српске прихватити и обратити се Савјету министара како би реализовали овај пројекат“, додао је Вишковић.

Он је подсјетио да се у Републици Српској тренутно гради 636 кућа за избјегла и расељена лица, а вриједност пројекта је већа од 20 милиона KМ и 145 станова у зградама чија је вриједност осам милиона KМ.

„Заинтересовани смо да у што скорије вријеме ријешимо стамбено питање свих избјеглих и расељених, а Влада Републике Српске ће активно учествовати“, закључио је премијер Вишковић.