Званичници Републике Српске присуствовали су у Бањалуци свечаном уручењу кључева санитетских возила за потребе здравствених установа у Републици Српској.

Предсједница Републике Српске изјавила је да је набавка 15 санитетских возила за здравствене установе један од начина да Српска покаже способност својих институција, у овом случају Владе, да интервенише према свим оним секторима који су важни за здравље грађана, али и за функционисање цјелокупног система.

„Ово је подршка која иде у континуитету. Некада се она огледала кроз изградњу стратешки важних објеката, нових болница, тако да у свакој нашој регији имамо модерну болницу која пружа адекватне услове и нашим пацијентима и нашим здравственим радницима“, рекла је предсједница Цвијановић.

Према ријечима предсједнице Републике, ту су и многобројне санације, реконструкције домова здравља, али паралелно с тим и издавајање средстава да би се обезбиједила адекватна опрема, те, као и у овом конкретном случају, одговарајућа санитетска возила.

„Република тиме показује и свој капацитет и способност да реагује, да се развија, да интервенише у оним областима у којима је то потребно. Сигурна сам да ће ово у значајној мјери олакшати општинама којима су додијељена возила“, навела је предсједница Српске.