Овом приликом, чланови Предсједништва БиХ поново су изразили дубоко жаљење због губитка великог броја људских живота и имовине усљед разорних земљотреса који су погодили Турску, те изразили солидарност са грађанима и властима ове земље.

Предсједник Републике Турске захвалио је грађанима Босне и Херцеговине на израженој подршци и несебичној помоћи пруженој у овим тешким тренуцима за Турску. 

Током састанка на којем је разговарано о актуелној ситуацији у БиХ, региону и свијету, чланови Предсједништва БиХ упознали су предсједника Републике Турске и са активностима и задацима који се налазе пред институцијама на свим нивоима власти у Босни и Херцеговини. 

Посебна пажња била је усмјерена на теме везане за јачање економске сарадње двије земље у контексту интензивирања трговинске размјене и реализације досадашњих, као и могућностима покретања нових инвестиционих пројеката. 

Овом приликом изражено је задовољство динамиком и развојем односа са Турском, са којом Босна и Херцеговина има највише закључених и ратификованих уговора, те указано на потребу наставка добре привредне сарадње и кроз повезивање пословне заједнице двије земље. 

Чланови Предсједништва БиХ су истакли да је данашња радна посјета Републици Турској још једна потврда успјешних и стабилних односа двије земље, те изразили захвалност предсједнику Републике Турске за подршку Босни и Херцеговини.