​Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић разговарао је данас са делегацијом Европске банке за обнову и развој (ЕБРД), предвођеном Сузан Горансон (Susan Goerensson), директорицом Одсјека за инфраструктуру ЕБРД-а. Током састанка, размотрене су тренутне активности на припреми два велика инфраструктурна пројекта – модернизацији жељеничке пруге на дионици Шамац – Добој – Рјечица, укупне дужине 98 километара (62 километра жељезничке пруге на једноколосечној дионици Шамац – Добој и око 36 километара на двоколосијеку дионица Добој – Маглај), те планиране реконструкције путног правца Фоча – Шћепан Поље, до границе са Црном Гором. Такође, разговарало се о могућностима за сарадњу са ЕБРД-ом у пројектима заштите животне средине, са нагласком на пројекте везане за управљање отпадом.


Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић истакао је да би модернизација жељезничког коридора Vc, у дијелу који пролази кроз Републику Српску и путног правца Фоча – Шћепан Поље била од великог значаја за инфраструктурно повезивање, с обзиром на то да је ријеч о јако важним коридорима.


Данашњем састанку присуствовали су и министар саобраћаја и веза Недељко Ћорић, као и в.д. директори Жељезница Републикe Српске и Путева Републике Српске Жељко Радић и Давор Кострешевић.