Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик изјавио је да је задовољан како начелник општине Кнежево Горан Боројевић води ову локалну заједницу са својим тимом у сложеним околностима и великим оптерећењем општинског буџета.

Додик је након састанка са Боројевићем нагласио да су данас договорили одређено финансијско растерећење.

– Сазнали смо да су они на 5,6 милиона КМ, колико су узели од Инвестиционо-развојне банке за инфраструктуру, вратили више од три милиона, а сада је укупан дуг 12 милиона, што говори о томе да је неоправдана политика затезних камата која се приписује, у том погледу смо договорили неко растрећење – рекао је Додик новинарима.

Српски члан Предсједништва БиХ је додао да ће се то провести у процедури и да ће се видјети како то питање третирати кроз опште акте које треба донијети.

– Овој општини је потребна и комуникација према Бањалуци старим путем. Данас смо расписали тендер за санацију тог пута дужине седам километара за почетак и кренућемо након проведене тендерске процедуре. Договорени су и неки приступни путеви који гравитирају томе и имају значај за општину – додао је Додик.