Предсједник Републике Српске Милорад Додик присуствовао је данас у Дому културе свечаној академији поводом обиљежавања Дана Републике Српске у Брчко Дистрикту. Том приликом, предсједник Републике Српске је поручио да 9. јануар треба да се поштује и слави без обзира на пријетње које је и данас добио. „Дан Републике је несумњива чињеница, ја нећу да устукнем, ми нећемо да се повучемо“, рекао је предсједник Додик.

Предсједник Републике је истакао да Српска није земља из ината, већ народна, слободна и загледана у будућност, али свјесна себе и своје историје. „Слобода је кључна ријеч српског народа“, изјавио је предсједник Српске и позвао Србе да чувају своју породицу, културу, вјеру и крсну славу, али и Републику Српску, као гаранта слободног живота српског народа.

Предсједник Додик је истакао да су Срби у Брчком за Српску једнаки свим грађанима Републике Српске и уједно најавио велике пројекте изградње трасе ауто-пута на овом подручју које је Српска спремна да финансира, као и на изградњу гасовода који би обезбиједио јефтин енергент. „Волимо Републику Српску и чувајмо свој идентитет и слободу“, нагласио је предсједник Републике.