Предсједник Републике Српске Милорад Додик и амбасадор Русије у БиХ Игор Калабухов отворили су данас Канцеларију руске Амбасаде у Бањалуци.

Предсједник Републике Српске Милорад Додик поручио је да је Руска Федерација партнер и политички истомишљеник Српске која у Русији види правичну страну данашњег времена и историје.

„Сматрам да је предсједник Русије Владимир Путин не само велики лидер, већ и национално богатство Русије. Воли свој народ, али и друге људе“, рекао је предсједник Додик.

Предсједник Српске је истакао да је предсједник Путин данас, као и увијек, на страни мира, али мира који подразумијева одбрану националних и државничких интереса.

Предсједник Додик је поручио да је отварање Канцеларије руске Амбасаде важан тренутак за Републику Српску, те плод великих залагања и труда Српске и Русије, на чему је захвалио предсједнику Путину, министру иностраних послова Русије Сергеју Лаврову и амбасадору Русије у БиХ Игору Калабухову.

На свечаној церемонији обратили су се амбасадор Калабухов, а путем видео-линка и министар иностраних послова Русије Сергеј Лавров.