На састанку је разговарано о билатералној сарадњи двије земље, активностима БиХ на њеном европском путу, те актуелној политичкој и економској ситуацији у БиХ.

Чланови Предсједништва БиХ су и овај пут захвалили америчком амбасадору за допринос Сједињених Америчких Држава у стабилизацији прилика у БиХ, као и за подршку у процесу европских интеграција. Говорећи о европским интеграцијама, чланови Предсједништва БиХ су исказали спремност за испуњавање 14 кључних приоритета из Мишљења Европске комисије, како би БиХ добила кандидатски статус у наредном раздобљу.

Важна тема састанка је било и унапређење економске сарадње двије земље које ће бити интензивирано скорим потписивањем Меморандума о економској сарадњи између БиХ и САД-а.

Разговарано је и о модалитетима борбе против пандемије КОВИД-19. У том контексту чланови Предсједништва БиХ су информисали америчког амбасадора о напорима које чине институције БиХ у одбрани од пандемије и набавци вакцина за грађане Босне и Херцеговине. Такође су информисали амбасадора Нелсона о активностима на рјешавању проблема илегалних миграција на нашим просторима. На том путу БиХ треба помоћ, како би системски и адекватно ријешила ову актуелну кризу, нагласили су чланови Предсједништва БиХ.

Амбасадор Нелсон је истакао да ће Сједињене Америчке Државе и даље наставити радити као партнер Босни и Херцеговини у провођењу свих потребних реформи којe ће омогућити бољи живот грађанима БиХ. Позвао је чланове Предсједништва БиХ да задрже лидерску позицију у будућим корацима ка бржем провођењу поменутих реформи, у циљу бржег напретка наше земље ка постављеним спољнополитичким циљевима.