Током церемоније предаје акредитивног писма новоименованог амбасадора Републике Турске предсједавајућем Предсједништва БиХ Милораду Додику истакнуто је обострано задовољство изузетно добрим билатералним односима БиХ и Републике Турске. Билатерални односи су добри и пријатељски, али постоји значајан простор за унапређење сарадње и развијање односа у свим областима од заједничког интереса.

Предсједавајући Додик је још једном захвалио на успјешној званичној посјети Предсједништва БиХ Републици Турској у марту ове године, која је још једна потврда успјешних и стабилних односа двије земље. Изразио је наду за убрзавање пројекта изградње аутоцесте Београд-Сарајево-Београд, који је веома значајан за цијели регион, а и шире.

На састанку је, осим о актуелним темама за обје земље, разговарано о начинима борбе против ширења пандемије КОВИД-19, те о застоју у процесу набавке вакцина.

Амбасадор Садик Бабур Гиргин је, преносећи поздраве предсједавајућем Додику од предсједника Републике Турске Реџепа Таипа Ердоана и министра вањских послова Мевлута Чавушолуа, казао да је изузетно почаствован именовањем за амбасадора Републике Турске у БиХ. Овом приликом амбасадор Гиргин је казао да ће Република Турска наставити континуисано помагати БиХ, а посебно је нагласио своју опредијељеност за унапређење конкретних иницијатива, од економских до трговинских, које ће бити од користи за обје земље.

Предсједавајући Предсједништва Милорад Додик исказао је подршку новоименованом турском  амбасадору и зажелио му успјех у раду.