• Чланови Предсједништва БиХ су разговарали са министарком Трус о укупним билатералним односима Босне и Херцеговине и Уједињеног Краљевства. Тема разговора је била актуелна политичка ситуација у Босни и Херцеговини, региону Западног Балкана, као и остатку Европе. Сва три члана Предсједништва БиХ изнијела су своје виђење ситуације у БиХ, али и улогу Велике Британије у БиХ.

Министарка Трус је нагласила преданост Уједињеног Краљевства миру и стабилности у Босни и Херцеговини и Западном Балкану. У циљу унапређења безбједносног и економског партнерства са Босном и Херцеговином и земљама региона, министарка Трус најавила је, у сарадњи са партнерима, мобилизовање инвестиција у регион. Овим инвестицијама планира се ојачати партнерски однос и дати подршка стабилности и просперитету Босне и Херцеговине, као и цијелог региона. Ово се посебно односи на јачање инфраструктуре и енергетског сектора. Као дио сталне преданости напретку и миру у региону, Влада УК је именовала сир Стјуарта Пича, који је већ боравио у посјети БиХ, за посебног изасланика за Западни Балкан.

Чланови Предсједништва БиХ су истакли значај инвестирања у Босну и Херцеговину, које доприноси јачању економског сектора, као кључног фактора у изградњи просперитетне будућности у земљи, и у том контексту изразили захвалност Влади УК, на најављеним инвестицијама.