Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић организовала је данас у Палати Републике пријем за делегацију Тамбовског државног универзитета „Г.Р. Державин“ из Руске Федерације.

Посјета делегације Тамбовског државног универзитета „Г.Р. Державин“ Републици Српској резултат је сарадњe са Универзитетом у Бањалуци, односно Факултетом безбједносних наука Универзитета у Бањалуци.

На пријему, којем је присуствовао декан Факултета безбједносних наука Предраг Ћеранић, разговарано је о образовној, научној и културној сарадњи Републике Српске и Руске Федерације, али и свеукупним односима Српске и Русије.

Пожеливши добродошлицу гостима са Тамбовског државног универзитета,  предсједница Цвијановић изразила je пуну подршку сарадњи два универзитета, те овом приликом подсјетила на чврсте братске везе два народа који се непрекидно унапређују на различитим пољима.

Предсједница Републике је нагласила да су традиционално добри односи Републике Српске и Руске Федерације прави примјер партнерства и чврст основ за јачање свих видова сарадње, те истакла да је повезивање универзитета један од њених важних стубова.

Представници Тамбовског универзитета захвалили су се предсједници Цвијановић на срдачном пријему и конструктивном разговору,  изразивши увјерење да ће два универзитета у наредном периоду остварити добру и плодоносну сарадњу.