Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић, министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Ален Шеранић, начелник општине Радојица Ћелић и конзул Србије у Бањалуци Весна Маринковић положили су данас у Станарима камен темељац за изградњу новог објекта Дома здравља.

Предсједница Републике Српске изјавила је да ће нови објекат Дома здравља много значити развоју ове општине, а превасходно за пацијенте и квалитет здравствене његе и заштите, као и за боље услове рада здравствених радника.

Предсједница Републике рекла је да се данас шаље порука да се Станари развијају даље у складу са ранијим обећањима када се утврђивао статус општине Станари и када се крупним корацима кренуло са радом на великим инфраструктурним пројектима.

Предсједница Цвијановић је указала на допринос Владе Српске, као и јавних предузећа од којих је издвојила „Путеве Републике Српске“, који су допринијели инфраструктурној изградњи и повезивању Станара према Теслићу и Федерацији БиХ, а који је оцијењен као кључни за привредни развој ове локалне заједнице.

„Овдје смо радили и на успостављању пословне зоне. Желимо да буде што више инвеститора, да се заврши све што је неопходно да би они могли да примају неке друге послодавце. Захвалност овдје иде према друштвено одговорној компанији `ЕФТ` која запошљава велики број људи у Руднику и Термоелектрани, али је и показала друштвено одговорно лице помажући школе и разне пројекте“, изјавила је предсједница Републике.

„Наравно велика захвалност иде и предсједнику Србије Александру Вучићу и Влади Србије јер је заиста на несебичан начин помогла многе наше општине широм Републике Српске“, изјавила је предсједница Српске, задовољна што ће се то односити и на Станаре.

Предсједница Републике Српске је истакала да је задовољство видјети да се развијају и унапређују локалне заједнице широм Републике Српске у сарадњи са републичким институцијама.