Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић, Његова светост патријарх српски Порфирије и српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик посјетили су данас породицу Врањанин у Лушчанима код Петриње чија је кућа, након земљотреса крајем 2020. године, обновљена донацијом Владе Републике Српске.

Предсједница Републике рекла је да је Република Српска изградњом куће за ову породицу показала солидарност и жељу да помогне својим људима у невољи, гдје год да се налазе.

Предсједница Цвијановић је навела да је то прва од 10 кућа које ће бити изграђене, а за које је Српска обезбиједила 1,5 милиона КМ, те да ће остале бити завршене половином новембра.

„Када се несрећа догодила интервенисали смо одмах са 10 контејнера за најугроженије породице, које смо и посјетили и обећали им помоћ институција“, рекла је предсједница Српске.

Предсједница Републике је изразила задовољство јер Република Српска има капацитет да може да изађе у сусрет потребама људи који су у невољи.

„Удружили смо снаге заједно са Србијом, али исто тако и са људима из приватног сектора који су се сами ангажовали да би обезбиједили грађевински материјал и радове и захвална сам свима који су били у могућности да дају допринос да реализујемо овај пројекат“, рекла је предсједница Цвијановић.

Предсједница Републике Српске је навела да се подршка наставља, те да слиједи оспособљавање за колико – толико нормалан живот у овом крају.