Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић присуствовала је у манастиру Свете Тројице у Сасама обиљежавању Видовдана – крсне славе Војске Републике Српске и Трећег пјешадијског /Република Српска / пука.

Предсједница Српске поручила је да је овај дан национални орјентир српског народа и друштва.

Предсједница Републике је нагласила да се много страдања, али и много успјеха везује за Видовдан.

„Много тешких одлука, сјајних успјеха и битака везано је за тај дан и није ни чудо што је толико везан за српско биће, за војника, прошлост и за будућност“, рекла је предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић.

Предсједница Републике је рекла да је Српска све поноснија на оно што је урађено и очувано, упркос разним изазовима, од економско-финансијских до политичких.

Предсједница Српске је поручила да у будућности не смије бити показан нити један знак политичке наивности, те да, српски народ, свјестан своје прошлости, мора бити усмјерен у будућност.

„Његовати прошлост, али крупним корацима ићи напријед, знајући да никоме не желимо зло, али исто тако не дозвљавамо да нас било ко омета у остваривању наших циљева“, поручила је предсједница Републике Српске.

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић је рекла да увијек када има прилику истакне да нема будућности, ако нема свијести о прошлости.

Предсједница Републике је свим борцима Војске Републике Српске и припадницима Трећег пјешадијског /Република Српска /пука и борачким организацијама честитала Видовдан.

„Желим да честитам овим људима који су на бранику отаџбине и у тешким временима, али и у мирнодопско вријеме“, рекла је предсједница Републике Српске.

Предсједница Српске је подсјетила да је јуче у Дугој Њиви одржана манифестација поводом обиљежавања 29 година од операције „Kоридор“.

„За тај простор везује нас много тужних успомена, али и понос јер нам је тај коридор који носи назив `Kоридор живота` омогућио да имамо цјеловиту Републику Српску. Омогућено нам је да имамо слободан проток људи и робе“, подсјетила је предсједница Републике Српске.

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић је истакла да је српски народ, кад год му је предвиђан крај, излазио све јачи, те да не треба дозволити да то буде покварено било каквом политичком наивношћу.

„Наша срца су отворена за живот у миру са свима, али исто тако наша срца и разум су усмјерени на то да радимо оно што је набоље за нас, а то је Република Српска“, рекла је предсједница Републике Српске.