Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић присуствовала је данас у Бањалуци свечаној академији поводом 30 година постојања Савеза синдиката Републике Српске.

Предсједница Републике Српске изјавила је да је Савез синдиката са институцијама Српске рјешавао проблеме радника и да је овај савез за 30 година постојања дијелио судбину Републике Српске.

„Честитам овај велики и значајни јубилеј Савезу синдиката Републике Српске. Захвална сам предсједнику Синдиката Ранки Мишић и свим људима који су давали допринос у остваривању бољег социјалног дијалога са институцијама Републике Српске и социјалним партнерима“, рекла је предсједница Републике.

Предсједница Српске је истакла да је било много изазовних и тешких тренутака и да је Савез синдиката дијелио судбину Републике Српске.

„Увијек смо били на правој страни и заједно рјешавали проблеме. Некада се нисмо разумјели довољно, али смо се трудили да након тога разумијевање доградимо на добробит радника, али и да уз побољшање статуса радника водимо рачуна да имамо што више радних мјеста“, додала је предсједница Цвијановић.

Предсједница Републике Српске је захвалила Синдикату за све што је урађено и навела да се радници осјећају заштићенима ако дјелују у оквиру Синдиката.

„Било је заиста добрих приједлога Синдиката које је Влада Српске прихватила, али исто тако и момената када је љествица била подигнута. Влада је стизала да уради онолико колико је било могуће у датом тренутку и сигурно је да има кредибилне социјалне партнере са којима ће наставити дијалог за добробит категорија које штите“, рекла је предсједница Српске.