Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић разговарала је у свом кабинету са новоименованим амбасадором Краљевине Холандије у БиХ Јаном Валтмансом /Jan Waltmans/.

У оквиру наступне посјете, саговорници су размијенили мишљење о актуелној политичкој и економској ситуацији у БиХ и Републици Српској, другим важним  темама у БиХ и региону, као и тренутној епидемиолошкој ситуацији.

Предсједница Цвијановић упознала је амбасадора Валтманса о сложености политичке ситуације у БиХ, те комплексности односа међу политичким актерима по одређеним питањима која оптерећују функционисање Предсједништва БиХ, Парламентарне скупштине БиХ и Савјета министара.

На састанку је  изражено очекивање да ће ускоро бити превазиђене препреке које је наметнула пандемија корона вируса, те да ће Република Српска и Краљевина Холандија наставити јачање различитих видова сарадње, прије свега у области привреде.

Предсједница Цвијановић,  овом приликом, пожељела је новоименованом амбасадору Валтмансу добродошлицу и успјех у обављању амбасадорске дужности.