Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић разговарала је данас у Новом Саду са предсједником Покрајинске владе Игором Мировићем.

Током састанка разговарано је о досадашњој сарадњи Републике Српске и АП Војводине, инфраструктурним пројектима који повезују Републику Српску и АП Војводину, односно Републику Србију, као и могућностима за додатно унапређење економске сарадње.

Саговорници су изразили задовољство свеукупним односима између Републике Српске и АП Војводине, те истакли да ће се у наредном периоду активно радити на даљем  јачању, како институционалних, тако и економских, образовних и културних веза.

Предсједница Цвијановић је, као позитиван примјер унапређења укупних односа,  истакла реализацију пројекта изградње слободних зона у Подрињу, што ће позитивно и стимулaтивно  утицати на економски развој с обје стране Дрине.

Оцијењено је да је манифестација „Дани Српске у Србији“ од великог значаја и још једна потврда чврстих и пријатељских веза, као и прилика за промоцију и презентацију потенцијала Републике Српске.