Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић разговарала је са руководством општине Осмаци.

Предсједница Републике рекла је да је опредијељеност републичких институција да равномјерно развијају Српску, гледајући и потребе малих локалних заједница, каква је и општина Осмаци.

Предсједница Цвијановић је рекла да се та опредијељеност остварује са српским чланом и предсједавајућим Предсједништва БиХ Милорадом Додиком, предсједавајућим Савјета министара Зораном Тегелтијом и другим представницима Репулике Српске у заједничким органима БиХ.

Предсједница Српске је, након разговора са начлеником општине Осмаци Раданом Сарићем, којем је присуствовао и предсједавајући Савјета министара Зоран Тегелтија, нагласила да републичке институције чврсто стоје уз локалну власт да би грађанима који живе у овој локалној заједници пружили бољу перспективу и већу сигурност, кроз пројекте о којима је било ријечи.

„Kроз пројекат изградње производног погона на подручју општине Осмаци, тачније у Цапардама, за производне потребе компаније Алумина из Зворника, а на релацији Србија-Република Српска, за шта је дио средстава обезбиједила Влада Србије, желимо да на овом простору створимо боље услове за живот“, рекла је предсједница Цвијановић.

Према ријечима предсједнице Републике, инфраструктурни пројекат који се односи на пут од локалитета „Палма“ до Осмака у дужини од седам километара, радиће „Путеви Републике Српске“, заједно са Владом Српске.

„Све оно што се односи на боравак и образовање дјеце, спортска удружења, спортске клубове, као и социјална димензија, која се односи на помоћ вишечланим породицама је нешто што ће Kабинет предсједника Републике Српске заједно са Kабинетом начелника општине Осмаци реализовати у наредном периоду“, рекла је предсједница Цвијановић.

Предсједница Српске је потврдила да је било ријечи о томе како осмислити пројекте за побољшање услова у школи, будући да је у овој локалној заједници повећан број ђака.

„Подржаћемо и делегирани пројекат ове локалне заједнице да се изгради игралиште за потребе омладине, за шта ће бити обезбијеђена средства“, рекла је предсједница Цвијановић.

Изразивши задовољство што ће се у наредном периоду видјети конкретни резултати заједничке сарадње Осмака и Kабинета предсједника Републике, предсједница Српске је нагласила да даје пуну подршку начелнику ове локалне заједнице и његовом тиму, који се труде да ову општину, која има одређене потешкоће, изведе на прави пут.

„Отежавајућа је околност и та што је начелник Сарић дошао након вишегодишње власти неких других људи који су оставили одређене проблеме у локалном буџету“, рекла је предсједница Цвијановић.