Предсједник Републике Српске Милорад Додик посјетио је данас у Броду на Дрини код Фоче осмочлану породицу Његоша и Татјане Бадњар и честитао им усељење у нови дом, за који је обезбиједио 100.000 KМ, те их даривао новчаним и робним поклонима.

Овом приликом, предсједник Додик је изјавио да је лијепо када се стекну нови пријатељи.

„Мислим да сам у породици Бадњар стекао нове пријатеље чији ћу живот, наравно, пратити. То су млади људи са шесторо дјеце који се боре да одшколују дјецу, да живе. Kао предсједник Републике, те користећи неке могућности још док сам био члан Предсједништва и касније, помогао сам да обезбиједимо новац“, рекао је предсједник Српске.

Предсједник Додик је нагласио да му је драго да види срећне људе, а да му је још драже што се претходна власница куће, од које је откупљен стамбени објекат за породицу Бадњар, толико спријатељила са њима да је такорећи постала дио породице.

„То је диван осјећај. Нека им је срећно и дуговјечно, да живе здраво. Добили су коначно и сина – Никола је ту, млади су, можда буде још дјеце. Ово је добар примјер како се људи могу изборити уз помоћ друштвене заједнице и нас одговорних људи, који морамо да помажемо на овакав начин“, рекао је предсједник Републике, који је посебно даривао бебу Николу.

Предсједник Српске је прошле године као српски члан Предсједништва БиХ покренуо акцију да се породици Бадњар изгради или купи нова кућа.

Kућа са окућницом у Броду на Дрини коштала је 100.000 KМ, за шта је предсједник Додик као српски члан Предсједништва БиХ обезбиједио 40.000, а као предсједник Републике Српске 60.000 KМ.