Предсједник Републике Српске Милорад Додик отворио је данас, у Бањалуци, Међународни пливачки митинг „22. април“ за који се пријавило више од 520 такмичара из 13 земаља.

Предсједник Републике Српске је изразио задовољство због броја пливача који учествују на овом спортском догађају и земаља из којих су дошли, међу којима су и носиоци свјетских и олимпијских рекорда у разним пливачким дисциплинама.

Предсједник Српске изјавио је да о значају овог пливачког митинга говори чињеница да у њему учествују и носиоци свјетских и олимпијских рекорда у пливању и истакао да се оваква структура такмичара не би могла наћи на неком другом мјесту.

„Српска је такво мјесто“, рекао је предсједник Додик и уручио прве три медаље побједницима трке 50 метара прсно.

Предсједник Републике је изразио задовољство и због превазилажења неоправдано наметнутих баријера руским спортистима, којима је лоша политика на глобалном нивоу онемогућила учешће на великим свјетским такмичењима.

„Нема веће части него представљати своју земљу на свјетским и олимпијским играма. Када се то неком спортисти ускрати нанесе му се огромна, не само људска, него и спортска штета. Зато ми је драго што су овдје руски пливачи, од којих је један носилац актуелног свјетског, а други јуниорског рекорда. Желим да остваре најбоље могуће резултате и поносан сам на град Бањалуку, на Републику Српску што то може да уради – да је овдје једино спорт, без политичких и других предзнака“, констатовао је предсједник Српске.

Предсједник Додик је истакао да су Бањалука и Република Српска добри домаћини за све који долазе изблиза и издалека.

„Надам се да се овдје осјећате добро, да ћете постићи жељене резултате и да ћете своје каријере развијати у будућности. Желимо вам најбољи могући успјех и да из Бањалуке и Републике Српске понесете најбоље утиске које можете понијети са оваквих такмичења“, поручио је предсједник Републике Српске, поздрављајући све спортисте и организаторе овог догађаја.