Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић рекао је да отворени мост „Братољуб“, између Братунца и Љубовије, заједнички гранични прелаз и царински терминал БиХ и Србије треба да омогуће просперитет људи који живе на том простору, с обје стране ријеке Дрине, а градњу сличног објекта најавио је и на ријеци Сави на Рачи.


Премијер Вишковић је у обраћању на свечаном отварању истакао да је у моменту када је договорана изградња овог објекта код Братунца визија била да са обје стране буду изграђене слободне зоне, да се ту граде објекти и запосле људи који ту треба да раде и опстану.
Предсједник Владе је у име институција Републике Српске захвалио предсједнику Србије Александру Вучићу иде за подршку и могућност да Србија изгради један овакав мост.
Подсјетио је да је Србија градила мост, Управа за индиректно опорезивање БиХ је градила заједички прелаз, а Влада Републике Српске приступне саобраћајнице.


Премијер Радован Вишковић је рекао да то неће бити посљедњи такав објекат, јер се веома брзо очекује да почне градња истог или сличног на ријеци Сави на Рачи код Бијељине гдје се треба повезати са путем и саградити исти такав заједнички објекат Србије и БиХ.
Новоизграђени мост „Братољуб“, између Братунца и Љубовије, заједнички гранични прелаз и царински терминал БиХ и Србије од данас су званично у функцији.


Мост и гранични прелаз свечано су отворили министар комуникација и транспорта у Савјету министара Војин Митровић и министар унутрашњих послова Србије Александар Вулин.
Изградња „Братољуба“, чија је дужина 227 метара, трајала је од октобра 2015. до маја 2017. године и коштала је 13 милиона евра.