​Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић разговарао је у Сребреници са начелником ове општине Младеном Грујичићем о актуелним и планираним пројектима у овој локалној заједници.

Током радне посјете Сребреници, у оквиру које се састао и са више привреденика са овог подручја, предсједник Владе се захвалио локалним привредницима на напорима за унпређење квалитета живота у овој општини, поготово што је ријеч о предузећима која запошљавају више од 1.000 радника.

„Свако радно мјесто је гарант да ће овдје живјети са својом породицом и да је то будућност Сребренице. Основали смо три владине институције на овом простору и започели пројекат бање Губер што довољно говори о односу Владе према Сребреници и њеним грађанима“, указао је предсједник Владе Радован Вишковић.

Он је подсјетио да је са властима Србије раније разговарано о градњи производних капацитета у пограничном дијелу Бајине Баште до Раче који ће повезати и запошљавати људе из Србије и Републике Српске у овом појасу, како би задржали становништво на тим просторима.

„Све што овдје градимо не припада једном народу него свим грађанима који овдје живе“, поновио је предсједник Владе Републике Српске.

Начелник општине Сребреница Младен Грујичић изразио је захвалност предсједнику Владе Републике Српске Радовану Вишковићу на данашњој посјети и Влади Реублике Српске која није у Сребреници само пред изборе, већ је ту сваки дан, сваки мјесец и сваке године кроз разноразна улагања, помоћи и подршку не само индиректно већ и директно.

Он је након посјете премијера Вишковића рекао да је Влада Републике Српске огромну пажњу посветила Сребреници и то је данас показао и премијер који је обавио разговар и са привредницима који имају добру комуникацију и са локалном управом и са Владом Српске.

Грујичић је нагласио да су током састанка разговарали о проширењу свих тих капацитета и запошљавању нових радника, јер је Сребреница у овој пандемији једна од ријетких општина која је примала, а не отпуштала раднике.

Начелник Сребренице је на томе захвалио привредницима, али и Влади Републике Српске која је имала слуха да подржи тамо гдје је заиста подршка оправдана.

„Ми ћемо оправдати све оно што Влада Републике Српске буде усмјерила према Сребреници, а данас је предсједник Владе преузео ПДВ од гранта Саудијске Арабије. Влада Републике Српске ће то финансирати и то је огромна финансијска подршка општини Сребреница од преко 250.000 КМ“, истакао је он.

Грујичић је рекао да су разговарали и о неким производним капацитетима који још нису стављени у функцију, али ће бити уз помоћ и подршку локалне заједнице, Владе Републике Српске и самих привредника који желе да отворе нове производне капацитете.

Он је захвалио премијеру и комплетној Влади Српске и свима онима који су се укључили у причу око Сребренице у смислу подршке и њеног економског развоја.

У оквиру посјете Сребреници, предсједник Владе данас је, заједно са министром енергетике и рударства Републике Српске Петром Ђокићем, посјетио и рудник олова и цинка „Сасе“, један од најуспјешнијих привредних субјеката у овој општини.