Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић и предсједник Покрајинске владе Војводине Игор Мировић уручили су данас у Костајници рјешења о додјели грађевинског материјала представницима 53 породице чији су објекти оштећени у земљотресу.


Предсједник Владе Радован Вишковић је поручио грађанима након уручења рјешења да нису сами и да Влада Републике Српске брине о њима, и не само Влада Републике Српске него и Србија.


Подсјетио је да је и предсједник Србије Алекандар Вучић обећао помоћ и да не треба бринути јер је Србија Српској као старији брат.


Предсједник Владе Републике Српске је нагласио да је разговарао са начелником општине Николом Јањетовићем о могућности куповине производног објекта у центру Костајнице како би се у управну зграду смјестила општинска управа након што је зграда општине оштећена у земљотресу.


Предсједник Владе Радован Вишковић навео је могућност да се покрене и производни процес у производном дијелу тог објекта, што би довело до отварања нових радних мјеста у овој општини.


предсједник Покрајинске владе Војводине Игор Мировић је поручио грађанима који су примили рјешења о донацији да Војводина на Српску гледа као на браћу.


„Ми смо сви браћа“, рекао је Мировић и додао да је дио грађевинског материјала већ стигао, а да се преостали дио очекује да буде допремљен ускоро.


Он је рекао да је разговарао са начелником општине Костајница о могућностима да Војводина на још неке начине помогне Костајници.


У Костајницу су данас стигли камиони са грађевинским материјалом који је Покрајинска влада Војводине донирала за 53 породице чији су објекти оштећени у земљотресу.


До сада је у Костајницу стигло укупно 11 камиона грађевинског материјала, укључујући данашњих шест.


Грађевински материјал је донација Покрајинске владе Војводине вриједна 12 милиона динара, односно око 200.000 КМ, а подршку приликом допремања помоћи пружила је Републичка управа Цивилне заштите.