Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић, разговарао је у Бањој Луци са Ненадом Поповићем, министром за иновације и технолошки развој Републике Србије.


Током састанка, предсједник Владе Радован Вишковић и министар Ненад Поповић оцијенили су да улагање у индустрију информационих технологија представља велику развојну прилику и за Републику Српску и за Србију, те истакли да је у наредном периоду потребно додатно потицати међусобну сарадњу код отварања нових научно – технолошких паркова и иновационих центара за развој старт ап предузећа.


Предсједник Владе пренио је министру Поповићу да Република Српска улази у градњу научно – технолошког парка у Бањој Луци, на локацији у кругу кампуса бањалучког универзитета. Истовремено, предсједник Владе најавио је да ће, поучени одличним резултатима Иновационог центра у Бањој Луци (ИЦБЛ), нови иновациони центар бити основан и у Зворнику, како би потакли отварање старт ап предузећа и у овом дијелу Републике Српске.
Министар Поповић, пренио је да је Република Србија спремна да Републици Српској стави на располагање све своје постојеће ресурсе у области информационих технологија, како би и Република Српска додатно унаприједила ову, изузетно важну грану индустрије.


Говорећи о процесу имунизације, предсједник Владе Радован Вишковић захвалио се министру Поповићу на помоћи коју је Србија пружила током пандемије корона вируса, истичући да је за Републику Српску од изузетне важности предстојећа производња вакцине „Спутњик“ у Институту за вирусологију, серуме и вакцине „Торлак“.