Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић разговарао је данас у Бањалуци са предсједницом Владе Републике Србије Аном Брнабић.


У отвореном и срдачном разговору, предсједник Владе захвалио се, у име Владе Републике Српске, на подршци коју је Србија у претходном периоду пружила Републици Српској при реализацији инфраструктурних пројеката. На састанку је разговарано о заједничким пројектима из области изградње саобраћајне инфраструктуре, енергетике и гасификације, попут изградње ауто пута, хидроелектране „Бук Бијела“, те аеродрома у Требињу, чија реализација предстоји у наредном периоду.


На данашњем састанку разговарано је и о предстојећој заједничкој сједници двије владе која ће бити одржана у Источном Сарајеву.
Оцијењено је да је досадашња сарадња између Републике Српске и Србије одлична, те да постоји простор за њено даље унапређење.
Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић захвалио је Србији и на пруженој помоћи током пандемије вируса корона, посебно када је ријеч о процесу имунизације.


У делегацији Владе Републике Српске, осим предсједника Владе Радована Вишковића, у разговорима су учествовали министар финансија Зора Видовић и министар унутрашњих послова Драган Лукач. 
У делегацији Владе Републике Србије, осим предсједнице Владе Ане Брнабић, били су министар унутрашњих послова Александар Вулин, амбасадор Србије у БиХ Александар Ђорђевић, генерални конзул у Бањалуци, те генерални секретар Министарства финансија Србије.