​Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић, заједно са члановима делегације Републике Српске, разговарао је у Санкт Петербургу са руководством Привредне коморе Санкт Петербурга, које је предводио предсједник Коморе Катенев Владимир Иванович.


На састанку је разговарано о унапређењу сарадње, потенцијалима и могућностима, те повезивању привредника из Републике Српске и Санкт Петербурга.


У Привредној комори Санкт Петербурга данас су представљени прехрамбени производи из Републике Српске, те је разговарано о пласирању и представљању наших домаћих производа из прехрамбене индустрије на руском тржишту.


На састанку је исказана спремност за сарадњу са предузећима у Републици Српској из области туризма, хотелијерства, производње хране, минералних ђубрива, као и производње пољопривредних машина.


Министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Борис Пашалић је истакао да је Република Српска опредијељена за сарадњу по питању пољопривредних машина и пољопривредне механизације, као и да располаже са производњом здраве хране и квалитетних вина.  


Министар Пашалић  је истако да су количине вина скромне, када се упоређују са неким општим параметрима производње, али да су вина из Републике Српске веома високог квалитета.