Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић, разговарао је у Новом Саду са предсједником Покрајинске владе Војводине Игором Мировићем.

У срдачном и отвореном разговору, предсједник Владе Радован Вишовић и предсједник Покрајинске владе изразили су задовољство међусобним односима Републике Српске и Војводине, те истакли да ће у наредном периоду радити на додатном јачању веза.

Током састанка, предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић пренио је да Република Српска биљежи одличне економске показатеље, са једном од највећих стопа раста бруто друштвеног производа у региону. Предсједник Владе истакао да су, захваљујући позитивним економским трендовима, приходи у републичком буџету већи за 236 милиона КМ.

Предсједник Владе констатовао је да је Србија највећи спољнотрговински партнер Републике Српске, и по извозу и увозу, те истакао да ће се у наредном периоду радити на изградњи индустријских зона у пограничним регијама уз Србију, што ће позитивно утицати на економски развој са обје стране Дрине.

Предсједник Владе Радован Вишковић, који ће данас посјетити и Међународни сајам пољопривреде у Новом Саду, нагласио је да постоји значајан простор за унапређење међусобне сарадње кад је ријеч о пољопривреди, с обзиром на богато искуство које у овој области има Војводина.

Током разговора, предсједник Владе Радован Вишковић захвалио се и за пружену помоћ Војводине за угрожене у недавном земљотресу на подручју Костајнице, истичући да је то још један израз братских односа између Републике Српске и Војводине.