Предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик и чланови Предсједништва БиХ Жељко Комшић и Шефик Џаферовић, на позив предсједника Републике Турске Реџепа Тајипа Ердоана боравиће у уторак, 16. марта 2021. године, у званичној посјети Републици Турској.

Предсједник Републике Турске Реџеп Тајип Ердоан дочекаће чланове Предсједништва БиХ у предсједничкој палати у Анкари, гдје ће у њихову част бити уприличена церемонија свечаног дочека, уз војне почасти.

Након церемоније дочека, биће одржан tête-à-tête састанак чланова Предсједништва БиХ и предсједника Републике Турске, а затим и састанак делегација Босне и Херцеговине и Републике Турске.

Током званичне посјете планирано је потписивање Споразума између Савјета министара БиХ и Владе Републике Турске о сарадњи у инфраструктурним и грађевинским пројектима и Споразума између Савјета министара БиХ и Владе Републике Турске о узајамном признавању и замјени возачких дозвола. Ове споразуме ће потписати министар комуникација и транспорта БиХ Војин Митровић, који је члан делегације БиХ која борави у званичној посјети Републици Турској.

Планирано је потписивање и Меморандума о разумијевању између Агенције за унапређење страних инвестиција БиХ и Канцеларије за инвестирање Предсједништва Републике Турске о сарадњи на промоцији инвестиција. Меморандум ће потписати директорка Агенције Милица Марковић.

Предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик и чланови Предсједништва БиХ Жељко Комшић и Шефик Џаферовић ће се током званичне посјете састати са предсједником Велике народне скупштине Републике Турске Мустафом Шентопом.

Чланови Предсједништва БиХ ће посјетити и Аниткабир у Анкари, маузолеј првог предсједника и оснивача модерне Републике Турске Мустафе Кемала Ататурка, гдје ће одати почаст и положити цвијеће.