Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић и потпредсједник Владе Србије Милош Вучевић обишли су данас у бањалучком насељу Ада новоизграђену Основну школу „Вук Стефановић Караџић“, која је донација Србије Бањалуци.

Премијер Вишковић је рекао да је Србија скоро свим мјестима у Српској обезбиједила неку донацију, на чему је захвалан Влади Србије и предсједнику Александру Вучићу.

Он је нагласио да више није битно финансијски него је битно имати старијег брата који ће се наћи и притећи у помоћ.

Говорећи о развоју града, Вишковић је рекао да Бањалука данас и она прије 10-15 година није иста и да је таква слика у свим локалним заједницама у Српској.

„Ми скупа градимо и вртиће, школе, обданишта, факултете, потребну инфраструктуру и можемо са поносом да дочекујемо наше рођендане. Имамо коректну сарадњу са градоначелником Бањалуке Драшком Станивуковићем и многе објекте у Бањалуци смо градили скупа и тако ћемо радити и у будуће. На првом мјесту су интереси грађана“, рекао је Вишковић.

Вучевић је рекао да ће Србија и Српска наставити заједнички да раде на пројектима који утичу на квалитет живота грађана.

Он је рекао да је уз овакав школски објекат потребо и да се рађа више дјеце, како би било више људи, јер не вриједи ни најбоља инфраструктура, ни најуређенији путеви или обале, центри ако нема дјеце и људи.

„То мора бити приоритет и задатак свих нас“, истакао је Вучевић.

Он је оцијенио да је обиљежавање Дана града Бањалука лијеп повод за обилазак школе како би се сви увјерили да ће Србија бити увијек уз Републику Српску.

„Сви без обзира са које обале ријеке Дрине долазимо доживљавамо Бањалуку као наш град“, рекао је Вучевић, који је и мандатар за састав нове Владе Србије.

Након обиласка школе у Ади, Вишковић и Вучевић присуствовали су свечаној академији у дворани „Борик“, која је одржана поводом Дана града Бањалука.