​Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић разговарао је данас у Бањалуци са амбасадором Египта у БиХ Јасером Соруром.

На састанку је оцијењено да Република Српска и Египат имају добру сарадњу, као и да постоји значајан потенцијал да се она оснажи и прошири на различитим областима.

Премијер Вишковић и амбасадор Сорур посебно су говорили о туризму, гдје су истакли да ће се у наредном периоду заједнички радити на додатном унапређењу сарадњe у овој области.

Током разговора саговорници су закључили да постоје значајни капацитети за сарадњу у области енергетике, са акцентом на обновљиве изворе енергије.

Премијер Вишковић је амбасадора Сорура упознао са капацитетима којима Република Српска располаже у овој области, те презентовао све погодности које нуди привредни амбијент у Српској.

Амбасадор Сорур је изразио захвалност на срдачном пријему, те истакао увјерење да ће се досадашњи добри односи наставити развијати, као и да постоји значајна заинтересованост египатских компанија за улагањем у Републици Српској.