​Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић разговарао је данас у Бањалуци са делегацијом кинеске компаније Чајна Шандонг Интернешнал (China Shandong International), коју је предводио генерални директор компаније Цаи Кун (Cai Kun).

На састанку је разговарано о тренутном статусу заједничких инфраструктурних пројеката, које ова компанија реализује у Републици Српској, те о наставку и могућностима унапређења и проширења постојеће сарадње.

Током разговора, акценат је стављен на рјешавање текућих питања у вези са изградњом ауто-пута Бања Лука – Приједор, те на изградњу брзог пута од Бијељине до Сокоца, у смислу дефинисања и пројектовања приоритетних поддионица брзог пута.

Генерални директор Компаније „Чајна Шандонг Интернешнал“ Цаи Кун упознао је премијера Вишковића са активностима ове компаније широм свијета, те истакао да је стратешки план компаније дугорочно присуство у Републици Српској кроз реализацију различитих инфраструктурних пројеката.

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић захвалио се кинеским партнерима на подршци у реализацији важних пројеката у Републици Српској.

Истакао је да ће успјешна сарадња између двије стране бити настављена, не само на постојећим пројектима, већ и на будућим, на обострано задовољство.