​Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић разговарао је данас, у Бањалуци, са подсекретаром Уједињених нација за Глобалне комуникације Мелисом Флеминг (Melissa Fleming).


Премијер Вишковић истакао је одличну досадашњу сарадњу институција Републике Српске са мисијом Уједињених нација у БиХ, као и свин агенцијама УН-а које дјелују у Републици Српској и БиХ на реализацији различитих пројеката из области одрживог разоја широм Републике Српске.


Предсједник Владе Републике Српске изразио је увјерење да ће квалитетна сарадња на заједничким пројектима бити настављена и у наредном периоду, те је посебно захвалио на помоћи коју су УН агенције пружили Републици Српској и њеним грађанима у времену пандемије вируса корана.


На данашњем састанку, премијер Радован Вишковић и подсекретар Уједињених нација за Глобалне комуникације Мелиса Флеминг разговарали су и о слободи медија, те истакли да је слободно, професионално и одговорно новинарство један од кључних чинилаца развоја демократије и напретка друштва.