Предсједник Републике Српске Милорад Додик примио је данас, у Палати Републике, студенте Правног факултета Универзитета у Приштини са привременим сједиштем у Косовској Митровици, који у Бањој Луци бораве у оквиру пројекта „Упознај Српску, упознај своје“.

Предсједник Републике изразио је задовољство чињеницом да се овај пројекат одржава дужи низ година кроз који је до сада у посјету институцијама Српске дошло преко 500 студената са Косова и Метохије.

Предсједник Републике рекао је да су институције Српске отворене и на располагању да подрже сваку добру иницијативу, те да ће се институционална подршка српском народу на Косову и Метохији, кроз различите пројекте повезивања Републике Српске и Косова и Метохије, још чвршће наставити.

Предсједник Додик током пријема упознао је студенте о тренутној политичкој ситуацији у Српској и БиХ, те истакао да је Република Српска стабилна, снажна и способна да одбрани сваки свој интерес и да њени органи и институције функционишу без проблема.

Предсједник Додик је пожелио свим студентима много среће у даљем раду и стицању знања, те изразио жељу да оваквих пројеката буде што више.