редсједник Републике Српске Милорад Додик разговарао је данас у Бањој Луци са амбасадорком Републике Француске у БиХ Кристин Тудик /Christine Toudic/.

Овом приликом је разговарано о актуелним политичким и економским приликама у Републици Српској и БиХ, као и о процесу европских интеграција уз пуно уважавање и поштовање Устава и Дејтонског споразума.

Током састанка предсједник Додик нагласио је да је успостављање легитимне и функционалне власти на свим нивоима у БиХ од великог значаја за европски пут, те истакао важност унутрашњег дијалога свих политичких актера у БиХ о значајним питањима и пројектима од важности за све њене грађане.

Предсједник Републике истакао je да од политичке стабилности зависе бројна инострана улагања, те подсјетио да je Српска показала пуни демократски капацитет и способност да у кратком року послије избора формира Владу и усвоји стратешке документе што је предуслов за системско рјешавање економских и социјалних проблема.

Саговорници су оцијенили да постоји много области у којима Република Српска и Француска могу да сарађују, при чему је изражено уверење да ће се, у наредном периоду, односи даље продубљивати и развијати, с циљем доприноса привредном расту и развоју, повећању броја инвестиција, радних мјеста и бољем стандарду.