Предсједник Републике Српске Милорад Додик присуствовао је данас у Бања Луци свечаном испраћају репрезентације Републике Српске на спортске игре земаља БРИКС-а у Руској Федерацији.

Предсједник Републике Српске пожелио је успјех спортистима који ће под заставом и химном Републике Српске први пут представљати своју земљу на овим спортским играма.

„Хвала што сте дио овог историјског тренутка. Оно што вам нико никада неће одузети јесте то да сте прва репрезентација Републике Српске која је отишла на ово такмичење, немојте се склањати ни пред ким, будите поносни. Од Републике Српске имаћете сваку врсту подршке“, поручио је предсједник Српске.

Предсједник Републике је истакао да је ово заиста историја, чињеница да Република Српска на репрезентативном нивоу учествује на играма БРИКС-а, најважније свјетске организације земаља у сваком смислу.

Предсједник Додик је нагласио да су ове игре предигра за оно што ће се дешавати на политичком нивоу на самиту БРИКС-а у октобру.

„Зато нам је и важно да будемо дио те структуре. Ми се овим не одричемо неких других могућности“, рекао је предсједник Српске.

Предсједник Републике је захвалио људима из Руске Федерације који су омогућили позив, али и ресорном министарству и Влади Републике Српске што су омогућили одлазак спортистима.

„Желим вам сваки могући успјех, гледаћемо да свако ваше учешће преноси наша телевизија и то ћемо договорити у наредном периоду. Желимо да тамо стекнете додатно самопоуздање“, истакао је предсједник Додик.

Предсједник Српске је нагласио да су сарадња, мир и спорт међу људима оно што је потребно.

Предсједник Републике је капитену репрезентације дао заставу Републике Српске и пожелио да под њом остваре најбоље могуће резултате и да она буде мотив, да је часно врате у Републику Српску.

„Остаћемо вам трајно захвални зато што сте остали уписани као наши први, поносни смо на вас. Поносан сам, срце ми је као Русија!“, поручио је предсједник Додик.