Предсједник Републике Српске Милорад Додик присуствовао је данас свечаном отварању зграде Архитектонско-грађевинско-геодетског факултета и Шумарског факултета Универзитета у Бањој Луци.

Предсједник Републике Српске изјавио је на свечаности да Српска данас обиљежава још један велики успјех.

„Објекат је изграђен напором и жељом многих. Данас имамо ово здање уз финансирање Републике Српске као доказ да Српска то може“, рекао је предсједник Додик.

Предсједник Српске честитао је деканима, професорима и студентима отварање објекта, те истакао да се никада није жељело одустати од овог пројекта упркос свим изазовима.

Предсједник Додик рекао је да је Република Српска данас стабилна и безбједна, упркос потпуној свјетској геополитичкој нестабилности, те да ће таква и остати.

Предсједник Републике навео је да је Српска вјечито била под изазовима и притисцима и да је кључно питање овог времена и генерације одбрана јавне имовине Републике Српске.

„Шта би Шумарски факултет радио да шуме премјестимо на ниво БиХ?“, упитао је предсједник Додик и поручио академским грађанима да морају разумјети вријеме у коме се води борба за Републику Српску.

„Борба за Републику Српску је свакодневна. Данас се боримо да генерацијама оставимо стабилну државу“, рекао је предсједника Српске.