Уз помоћ Владе Републике Српске и Покрајинске владе Војводине, у новој пословној зони у Милићима биће отворена фабрика са стотину нових радних мјеста, најавио је предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић.

Током данашње посјете Милићима, предсједник Владе прецизирао је да се ради о фабрици за производњу џамбо врећа, која ће бити лоцирана у новој пословној зони.

– Покретање ове, нове инвестиције имаће велики значај за Милиће, а реализацију пројекта помогла су Влада Републиуке Српске и Покрајинска влада Војводине – казао је предсједник Владе, те најавио нове пројекте који ће реализовати уз подршку Владе Републике Српске, а што, између осталог, укључује и наставак пројекта уређења корита ријеке Јадар.

Говорећи о развоју Милића, предсједник Владе истакао је да су од 2006. године до данас на подручју ове локалне заједнице реализовани бројни пројекти уз помоћ Владе Републике Српске, укључујући и асфалтирање више од 80 километара локалних путева, кружних токова, уређење водотокова…

Такође, предсједник Владе најавио је да ће у Милићима бити изграђена нова зграда општинске управе, док ће постојећа бити уступљена на кориштење цивилном сектору.