​Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић и министар здравља и социјалне заштите Ален Шеранић данас су у Бањалуци уручили кључеве савремено опремљених санитетских возила руководиоцима 10 здравствених установа у Српској.

Нова санитетска возила обезбијеђена су за Болницу „Србија“ у Источном Сарајеву, те домове здравља у Бањалуци, Бијељини, Вишеграду, Зворнику, Угљевику, Котор Варошу, Лакташима, Рудом и Челинцу.

Вишковић је у обраћању присутнима рекао да су раније подијелили 15 сантитетских возила, данас још десет и да се на томе неће статати, те најавио да ће у наредним данима бити подијељено пет ултразвучних апарата домовима здравља у Српској.

„Наставићемо да улажемо у здравствени сектор како би наши грађаним имали адекватну здравствену заштиту“, истакао је Вишковић.

Он је додао да је тест успјеха и способности био корона вирус, али да је тај проблем Српска превазишла, можда и успјешније него савременије економије.

Он је навео да увијек раде на опремању здравствених установа, што је, уз квалитет и ефикасност, значајан утицај на здравствени система.

Влада Републике Српске је ради унапређења капацитета здравственог система и квалитета услуга здравствене заштите набавила 10 савремено опремљених санитетских возила укупне вриједности 1,32 милиона КМ.

Санитетска возила набављена су у оквиру Хитног пројекта ковид 19 и у складу са прописима за набавке Свјетске банке, који се финансира кредитним средствима ове банке.