​Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић изјавио је да је затворени базен у Требињу, који је данас свечано отворен, један од највећих спортских инфраструктурних објеката грађених у новије вријеме.Премијер је истакао да је ријеч о инвестицији вриједној више од 14 милиона КМ и комплексу који обухвата више од 10.000 метара квадратних.

Он је изразио задовољство што је грађанима стављен на располагање величанствен објекат олимпијског типа који ће моћи да задовољи потребе не само Херцеговине, него и Републике Српске у смислу међународних ватерполо и пливачких такмичења.

Премијер Вишковић је нагласио да ће се овим у наредном периоду на велика врата вратити пливачки спорт у Требиње.

„Традиција пливања и ватерпола овдје је стара више од 70 година и надамо се да ће овим комплексом услови за тренинг, рад и промоцију наших нових талената бити на високом нивоу“, навео је предсједник Владе Републике Српске.
Он је истакао да је поносан на Републику Српску, Требиње, „Електропривреду“, ХЕТ, нагласивши да је ова генерација ставила овај објекат на располагање грађанима Требиња и Херцеговине.
Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик, премијер Републике Српске Радован Вишковић и градоначелник Требиња Мирко Ћурић данас су свечано отворили затворени базен у Требињу.
Отварању базена присуствовала је министар породице, омладине и спорта Републике Српске Соња Давидовић, генерални директор „Електропривреде Републике Српске“ Лука Петровић и бројне званице.
Градњу базена је са 13 милиона КМ финансирало предузеће „Хидроелектране на Требишњици“.