Под високим покровитељством предсједнице Републике Српске Жељке Цвијановић вечерас је одржано донаторско вече „С љубављу храбрим срцима“.

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић рекла је да донаторско вече хуманитарне акције „С љубављу храбрим срцима“ показује да је цијела Српска спремна да снажним кораком иде наријед, савладава препреке и чини добре ствари.

Предсједница Цвијановић је истакла да жели да овогодишња хуманитарна акција постигне свој циљ, те да све будуће акције буду усмјерене на добре ствари.

Предсједница Републике је рекла да је поносна што 12. пут ова донаторска акција окупља све чланове друштва Републике Српске са истим циљем да се помогне неком од удружења.

„Сви смо заједно и сарађујемо са нашим удружењима седмицама. Млади таленти широм Републике Српске чекају своју прилику да учествују у томе. Захваљујем нашој доброј дјеци, нашим талентима широм Републике Српске, који су препознали потребу да буду дио овакве једне велике приче. Поносна сам што имамо такве младе људе и дјечицу која разумију шта значи бити солидаран“, додала је предсједница Републике Српске.

Предсједница Републике је нагласила да су дјеца увијек у фокусу интересовања институција Републике Српске, као и да се посебна брига везује за оне којима је потребна одређена помоћ.

„Сада говоримо да ћемо обезбиједити превоз за кориснике Савеза `Минерали`. Када сам причала са људима и видјела шта то значи за њих, да имају много корисника који немају могућност да дођу до било каквог догађаја само зато што нема превозних средстава, онда смо рекли да ту да радимо заједно са нашим грађанима“, навела је предсједница Цвијановић.

Предсједница Републике је истакла да је сигурна да ће циљ ове хуманитарне акције бити постигнут до краја године.

„Осјећамо се добро када радимо добре ствари. Када разговарате са тим људима и када они објасне шта то у њиховом свакодневном животу значи онда се осјећате још корисније зато што сте кроз мало дјело и мобилизацију друштва на овај начин успјели да урадите велику ствар“, додала је предсједница Цвијановић.

Предсједница Републике је рекла да је поносна на Републику Српску јер се сви грађани спремно одазивају на овакве акције, додајући да је то посебно случај када су у питању дјеца.

„Ту смо сви јако осјетљиви и сви желимо да будемо дио приче која помаже свима њима да превазиђу проблема са којима се суочавају“, истакла је предсједница Српске.

Предсједница Републике је рекла да циљ свих досадашњих акција да се побошља стање оних којима је акција намијењена од 2010. године до данас.

Предсједница Републике  Српске је нагласила да мора постојати добро организована удружења која окупљају кориснике и додала да је вриједан и њихов начин комуникације са институцијама.

„Мислим да су многа наша удружења сјајно организована, али ове послове они не би могли да заврше сами. Када смо сви заједно лакше ћемо мотивисати наше донаторе. Људи у привредној сфери кажу да желе да помогну, али некада не буду свјесни свих тих потреба док их ми не укажемо кроз неку од ових акција. Заиста смо потребни једни другима“, рекла је предсједница Цвијановић.

Предсједница Републике је истакла да ова акција мобилише цијелу јавност Републике Српске.

„Ово је једна од ствари која нас не дијели, сви смо заједно и желимо да допринесемо“, додала је предсједница Српске.

Сва средства прикупљена у хуманитарној акцији „С љубављу храбрим срцима“ биће искориштена за набавку превозних средстава за дјецу са интелектуалним потешкоћама.

Грађани позивом на „М:телов“ хуманитарни број 1411, који ће бити активан до 31. децембра, могу да подрже акцију једном КМ.