Чланови Предсједништва БиХ су поздравили изузетно добре и пријатељске политичке односе и сарадњу Босне и Херцеговине и Републике Турске, које прате интензивне посјете на високом нивоу. Босна и Херцеговина и Република Турска немају отворених питања, а најважније области билатералних односа су правно уређене, што представља добру основу за унапређење већ добре билатералне сарадње.

Министар Акар је пренио поздраве предсједника Републике Турске Реџепа Таипа Ердоана члановима Предсједништва БиХ и намјеру да се наставе пријатељски односи и сарадња у свим областима између Босне и Херцеговине и Републике Турске.

Поновио је снажну подршку стабилности и просперитету Босне и Херцеговине, те изразио спремност на одговор на сваки захтјев, везано за помоћ и сарадњу, који Босна и Херцеговини упути Републици Турској.

Говорећи о сарадњи у области одбране, речено је да је она на задовољавајућем нивоу, чему свједоче бројни потписани споразуми, те они који су у фази припреме а који регулишу ову област. Министар Акар је изразио спремност да се настави сарадња у области едукације припадника војних снага, у војним вјежбама те у процесу деминирања.

Чланови Предсједништва БиХ су захвалили Републици Турској на континуисаној и пријатељској подршци и помоћи, те истакли конструктивну улогу Републике Турске у региону Западног Балкана.