Чланови Предсједништва Босне и Херцеговине захвалили су на материјалној, духовној и политичкој помоћи и подршци коју Света Столица, већ тридесет година, упућује босанскохерцеговачким грађанима, те што у свом дјеловању заговара међурелигијски дијалог, толеранцију и равноправност припадника свих конфесија.

Папа Фрањо показује велико занимање за друштвено-политичку ситуацију у Босни и Херцеговини и снажно подржава суживот у БиХ истичући да су различитости богатство, пренио је монс. Галагер.

Чланови Предсједништва Босне и Херцеговине и монс. Галагер су разговарали и о актуелној политичкој ситуацији у Босни и Херцеговини, њеном ЕУ путу, за који постоји концензус, казано је, те о демографској ситуацији и бх. друштву опћенито.

На крају састанка саговорници су констатовали да су односи Босне и Херцеговине и Ватикана изузетно добри и пријатељски, с простором за додатно јачање и интензивирање.

Монс. Галагер је у четверодневној посјети Босни и Херцеговини, а посјетиће три сједишта бискупа, у Сарајеву, Бањалуци и Мостару, гдје ће у катедралама славити мисе са наканом за мир, правду, помирење и напредак у сваком смислу.