Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић присуствовала је данас студентској конференцији „Тридесет година од настанка Републике Српске и Универзитета у Источном Сарајеву“, одржаној на Економском факултету на Палама.

Предсједница Српске изјавила је да су највећи капитал Републике Српске млади људи, који желе да остану у Српској и никада не губе интерес за њену позицију и уставност.

Предсједница Републике је истакла да млади разумију процесе који се дешавају у Српској, окружењу, али и глобалне процесе.

„Они у оквиру тога никада нису и не губе интерес за оно што јесте позиција Републике Српске, њена уставност, на који начин надограђивати одређене ствари и кретати се у будућности“, рекла је предсједница Цвијановић.

Предсједница Републике Српске је изразила задовољство што има прилику да учествује у овој конференцији, те истакла да је врло импресивно оволико интересовање студената за Републику Српску – њен настанак, стварање, трајање, те суочавање и рјешавање бројних проблема и изазова са којима се Српска морала носити у протеклих 30 година свог постојања.

„Радује ме чињеница да су студенти то повезали на начин да се са аспекта садашњости говори о оном што је била наша прошлост, али и да смо једнако загледани у будућност. Да повучемо неке паралеле са одређеним стварима и амбицијама које смо поставили пред себе, као задати циљ“, нагласила је предсједница Републике.

Предсједница Српске је изразила задовољство што Универзитет у Источном Сарајеву учествује у организацији данашње конференције, гдје могу да се размијене мишљења и искуства.