Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић, поводом обиљежавања Дана Републике Српске, положила је данас вијенац на споменик погинулим борцима Војске Републике Српске на бањалучком гробљу „Свети Пантелија“.

Предсједница Републике Српске рекла је да треба поштовати сваку жртву дату за Српску и изразила увјерење да ће Република Српска сваке године бити све јача и развијенија јер је показала капацитет институција борећи се са разним проблемима.

Предсједница Цвијановић је нагласила да се никада не смије престати са исказивањем поштовања према свему што је дато и уграђено у темеље Републике Српске.

„Слобода је стварана мукотрпно уз много људских жртава, људи су остали без дијелова тијела, а материјална разарања су огромна“, рекла је предсједница Републике Српске.

Предсједница Републике је истакла да Република Српска данас живи у слободи, развија се, суочава се са различитим изазовима, али их и превазилази.

„То нас не смије одмаћи ни на који начин од онога што су праве вриједности и када је ријеч о стварању Републике Српске, али и када је ријеч о њеном развојном путу“, рекла је предсједница Цвијановић.

Предсједница Српске је увјерена да ће Република Српска сваке године, за сваки Дан Републике и за сваки други важан празник бити све јача и развијенија.

„Показали смо капацитет институција Републике Српске борећи се са разним проблемима – политичким притисцима, економским недаћама, те епидемијом вируса корона, савладавајући те препреке и успостављајући све чвршћу везу наших институција и грађана“, нагласила је предсједница Цвијановић.

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић, поводом обиљежавања Дана Републике Српске, положила је вијенац и на Тргу палих бораца НОР-а.