Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић посјетила је данас у Бањалуци Народно позориште Републике Српске.

Предсједница Републике Српске изјавила је да је Народно позориште национална кућа од великог интереса за Републику Српску и истакла да је ту да подржи врхунске глумце и менаџмент ове важне куће.

„Радује ме амбициозан план кад је у питању програм и активности које ће имати Народно позориште у овој години, али и интеракција са локалним нивоом широм Српске“, рекла је предсједница Републике.

Предсједница Српске је истакла да је радује чињеница да су интензивирани односи са позориштем из Београда и да ће се то видјети кроз различите догађаје, манифестације и учешће на фестивалима.

„Суштински је важно да учимо једни од других, али и да интернационализујемо наше активности. Овдје су људи посвећени свом послу. Раде врло озбиљно, показујући своју способност и свој капацитет. Наши глумци су ангажовани у разним продукцијама изван Републике Српске чиме ми добијамо потврду да су овдје сјајни глумци“, нагласила је предсједница Цвијановић.

Предсједница Републике Српске је изразила задовољство због чињенице да ово постаје поново мјесто гдје се све више долази, те да је током састанка са руководством Народног позоришта било ријечи о томе да је неопходно да се, након двије године пандемије, у позориште поново врате школарци.

„Радује ме и што се коначно завршава прича у вези са филхармонијом, јер смо се дуго бавили тиме, жељели смо да имамо филхармонију, да нађемо адекватну статусну форму која ће обогатити Народно позориште“, навела је предсједница Републике.