Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић присуствовала је данас у Београду посебној сједници Народне скупштине Републике Србије на којој је заклетву положио изабрани предсједник Републике Србије Александар Вучић.

Предсједница Републике Српске изјавила је да је ово велики и свечани дан за Србију, али исто тако и за Републику Српску, поручивши да ће бити још много изазова и да вјерује да ће и даље Србија наставити да буде најважнији ослонац Српској.

Предсједница Цвијановић је додала да је захвална предсједнику Вучићу који се у свом говору на посебан начин осврнуо на Републику Српску и сарадњу коју Србија има са Републиком Српском, као и за бригу и разумијевање које Србија и Српска имају једни за друге.

Предсједница Републике пожељела је Србији напредак и да и даље наставе онако како су то предано радили већ неколико година, управо захваљујући власти предсједника Вучића.

Предсједница Цвијановић је оцијенила да присуство на инаугурацији у овом капацитету српског члана Предсједништва БиХ Милорада Додика, предсједника Народне скупштине Републике Српске Недељка Чубриловића и предсједника Републике Српске довољно говори о томе колико су Србија и Република Српска ослоњене једна на другу.