Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић разговарала је данас у свом кабинету са амбасадором Краљевине Норвешке у БиХ Олавом Рајнертсеном /Olav Reinertsen/. 

На састанку је разговарано о актуелним политичким и економским приликама у Републици Српској и БиХ,  те могућностима унапређења сарадње у различитим областима. 

Саговорници су размијенили мишљење о унутрашњим политичким процесима и отвореним питањима које оптерећују односе у БиХ, те ситуацији на Западном Балкану. 

У  вези с актуелним политичким приликама у БиХ, предсједница Републике је указала да је досљедно поштовање међународног права, Дејтонског мировног споразума и Устава БиХ од суштинске важности за дугорочну стабилност БиХ и пуну функционалност заједничких институција.

Oвом приликом, предсједница Цвијановић je нагласила да су институције Републике опредијељене за очување мира и стабилности, што је услов за економски раст, инвестирање и напредак.

Саговорници су оцијенили да постоји много области у којима Република Српска и Краљевине Норвешка могу да сарађују, при чему је изражено уверење да ће се, у наредном периоду, односи даље продубљивати и развијати.