Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић разговарала је данас у Бањалуци са секретаром за односе са државама у Државном секретаријату Свете Столице надбискупом Полом Ричардом Галагером /Paul Richard Gallagher/.

Током састанка на којем је разговарано о односима Републике Српске и Свете Столице, тренутним политичким приликама у БиХ и региону, предсједница Цвијановић је изразила пуну посвећеност институција Српске очувању мира и стабилности, као и јачању билатералне и регионалне сарадње.

На састанку са надбискупом Галагером, предсједница Српске истакла је да је дијалог једини ефикасан начин рјешавања политичких питања у свим демократским, вишенационалним заједницaма, те указала на потребу уважавања легитимних интереса свих конститутивних народа у БиХ.

Овом приликом, предсједница Цвијановић упознала је саговорника са позицијом и ставовима Републике Српске у погледу актуелних политичких прилика у БиХ, нагласивши да је досљедно поштовање међународног права, Дејтонског мировног споразума и Устава БиХ од суштинске важности за дугорочну стабилност БиХ и пуну функционалност заједничких институција.