Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић уприличила је данас у Палати Републике пријем за полуфиналисте кошаркашког купа Републике Српске у мушкој и женској категорији.

Предсједница Републике изјавила је да су институције Републике Српске опредијељене да, и мимо редовно планиране подршке, одређеним средствима помогну спорт у Републици Српској.

„Трудимо се да кроз различите интервенције, осим Владе и ресорног министарства, и сама учествујем у подршци“, рекла је предсједница Цвијановић истичући да је поносна на ово покровитељство и на све резултате које постижу спортисти Републике Српске.

Предсједница Републике је позвала све нивое власти – локалне заједнице, Владу Републике Српске и грађане да више пажње обрате на спорт и колико је важно да се одњегују генерације спортиста у Републици Српској.

Предсједница Српске је рекла да подршка и поштовање институција треба да иде према свима онима који су учесници у спорту и спортским дешавањима на такмичењима, без обзира какви су резултати.

„Моја подршка увијек иде и према људима који се баве спортом на други начин, а то су спортски радници који доприносе да клубови функционишу и трају, који су посвећени и окупљају наше младе таленте да би спортски живот могао да се одвија неометано“, навела је предсједница Републике Српске.