Предсједник Републике Српске Милорад Додик присуствовао је данас у Рудом свечаном отварању радова на изградњи Хидроелектране “Мрсово”.

Том приликом, предсједник Републике Српске је поручио да је ово историјски тренутак и за Републику Српску и за ову општину, те да ће за 31 мјесец Хидроелектрана прорадити.

Предсједник Републике је рекао да ће бити запослено 60 нових радника, те да ће то бити изузетан допринос систему зелене енергије.

„Деценијама се о овоме прича, што говори о томе колико је то било сложено“, изјавио је предсједник Додик и додао да је уз жељу и економску оправданост све могуће.

Предсједник Српске је истакао да је овим исказана сва способност Републике Српске да и у сложеним околностима може успјешно да ради.

„Имамо преко 500 милиона више инвестиција него прошле године, што омогућава да су нам макроекономски показатељи добри и да је Република Српска данас стабилна и сигурна“, нагласио је предсједник Републике.

Предсједник Додик је поручио да Српска не види изазове који би могли да је доведу у било какав проблем.

„Наравно, уколико неке велике моћи не покушају неке друге аранжмане, али то је њихов проблем. Наше је да се боримо, да идемо даље“, рекао је предсједник Српске.

Предсједник Републике Српске навео је да је поред изградње Хидроелектране „Мрсово“ у току и реализација пројеката „Горњи хоризонти“, „Бук бијела“ и „Бистрица“.

„То мијења комплетно облик и конфигурацију овог терена, јер се све то налази овдје у околини“, изјавио је предсједник Републике.

Предсједник Српске је изразио задовољство због партнерства са турским партнерима, који су генерални извођачи радова на изградњи Хидроелектране, али и са партнерима из Србије и Аустрије.

„Ова инвестиција, која ће бити завршена за 31 мјесец, биће на добробит мјештана Рудог, али и свих нас“, рекао је предсједник Додик.